DES CHECK - Testy kontroli skuteczności dezynfekcji termicznej - Albert BROWNE Ltd.

Opis DES CHECK - Testy kontroli skuteczności dezynfekcji termicznej

Browne Des-Check ControlTM - wskaźniki monitorujące parametry cyklu dezynfekcji termicznej - (Emulatory) są skalibrowane do różnych parametrów urządzeń i odpowiadają wymogom klasy 6 ISO 11140-1:2005. Stosowanie testów emulacyjnych pozwala użytkownikowi na dokładną i łatwą kontrolę przebiegu procesu poprzez potwierdzenie osiągnięcia wszystkich krytycznych parametrów procesu w miejscu jego umieszczenia.

Otrzymany bezpośrednio po procesie wynik - wyraźna zmiana koloru wskaźnika z żółtego na niebieski - jest łatwa do interpretacji oraz stanowi wizualny dowód prawidłowego przebiegu procesu skutecznej dezynfekcji.

Jakiekolwiek pozostałości żółtego koloru w obrębie części wskaźnikowej świadczą o nieprawidłowościach w parametrach cyklu.

Wskaźniki Browne Des-Check ControlTM stanowią element systemu dokumentacji procesu mycia i dezynfekcji termicznej.

Poddany procesowi wskaźnik Des-Check należy przechowywać jako dowód prawidłowo przeprowadzonego procesu dezynfekcji termicznej.

 

DES_CHECK_TESTY_KONTROLI_MEDIA_MED

Zastosowanie DES CHECK - Testy kontroli skuteczności dezynfekcji termicznej

Wskaźniki powinny być umieszczone w miejscu odpływu wody z myjni, gdzie panuje najniższa temperatura oraz aby uchronić je przed działaniem zbyt wysokiej temperatury w fazie suszenia.

Po zakończonym procesie dezynfekcji termicznej wskaźnikowa substancja termochromatyczna, w przypadku prawidłowego cyklu, powinna wyraźnie i jednolicie zmienić swój kolor z żółtego na niebieski. Pojawienie się nawet minimalnych odbarwień pozostałości koloru żółtego świadczy o nieprawidłowym przebiegu procesu.

Wskaźniki po użyciu należy przechowywać z dala od światła słonecznego. Pod wpływem promieni słonecznych niebieska plamka termochromatyczna może stracić kolor. Dlatego przechowywane w dokumentacji wskaźniki odbarwione na kolor niebieski lub bezbarwne potwierdzają prawidłowy przebieg procesu.

Wskaźniki przed użyciem powinny być przechowywane w temperaturze 4°C - 6°C np. w lodówce.

Cennik DES CHECK - Testy kontroli skuteczności dezynfekcji termicznej

SymbolRozmiarSzt.Cena netto
(szt.)
Cena brutto
(z vat)(szt.)
Wybierz
produkt
2470AB93°C/10 min. - 100 szt.1-3--
4 i więcej--
2471AB90°C/5 min. - 100 szt.1-3--
4 i więcej--
Zapytaj o cenę



Zapytanie ofertowe
DES CHECK - Testy kontroli skuteczności dezynfekcji termicznej

* pola wymagane do wysłania zapytania